Economisch strafrecht

De overheid heeft een groot aantal voorschriften opgesteld waarvan de niet-naleving strafbaar is gesteld in de Wet op de economische delicten. Indien een dergelijk voorschrift niet wordt nageleefd, is er sprake van een economisch delict.

Het kan bij economische delicten bijvoorbeeld gaan over schending van bepaalde milieuvoorschriften. Maar ook zijn er voorschriften die zich richten op financiële instellingen, zorginstellingen, boeren, vissers en wegvervoerders.

Het economisch strafrecht is complex en zelfs grote ondernemingen kunnen zich vergissen in de regelgeving. De belangen zijn echter groot door de hoge boetes en het feit dat uw onderneming kan worden stilgelegd. Daarnaast staat ook het imago van uw bedrijf op het spel. Schakel daarom altijd tijdig de hulp in van een deskundig advocaat! Goede rechtsbijstand in dit soort zaken vereist kennis van de toepasselijke wetgeving en technisch-juridisch inzicht.

Discreet en professioneel

Ons kantoor heeft veel ervaring met het economisch strafrecht. Bovendien handelt ons kantoor discreet en professioneel. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Of wilt u direct een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Rotterdam? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 010 - 798 05 52. U kunt ook uw vraag stellen via ons contactformulier, u hoort dan zo spoedig mogelijk van ons.