Juridische hulp bij uw strafzaak

In het strafrecht zijn regels vastgelegd waar iedereen in Nederland zich aan dient te houden. Als deze regels worden overtreden is er sprake van een strafbaar feit en volgt er meestal een strafzaak. De officier van justitie zorgt er dan voor dat deze persoon voor de rechter verschijnt. Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Ons advocatenkantoor in Rotterdam verdedigt u graag als het tot een strafzaak komt.

Strafzaak procedure

Een strafzaak is een rechtszaak waarin het Openbaar Ministerie (OM), vertegenwoordigd door de officier van justitie, tegen de verdachte procedeert. De officier van justitie besluit aan de hand van het door de politie waargenomen strafbaar feit of de verdachte wel of niet vervolgd moet worden.

Als de officier van justitie besluit de verdachte voor de rechter te brengen, dan stuurt hij een dagvaarding. In de dagvaarding staat waar iemand van wordt verdacht en wanneer hij moet voorkomen. Aan de hand van de ernst van het misdrijf kan een verdachte ook in afwachting van het onderzoek al vastgezet worden.

De strafrechter moet vervolgens tijdens de strafzaak kijken of het ten laste gelegde bewezen is, of hetgeen dat bewezen is strafbaar is, of de verdachte strafbaar is en of er een straf moet worden opgelegd. Aan het eind doet de rechter een uitspraak (vonnis) en volgt er een straf.

Schakel bij een strafzaak altijd een deskundige strafrecht advocaat in! Een goede advocaat kan u een flinke geldboete of wellicht zelfs een gevangenisstraf schelen. Kies daarom in Rotterdam voor de professionele en gedreven strafrecht advocaat van ons kantoor.